Psychische problemen / screening & diagnose

Dementie screening & diagnose

Merk je problemen met het geheugen en/of verandering van het gedrag bij jezelf of bij een ander? Wat kan je doen bij een vermoeden van dementie of depressie? Waar kan je terecht voor meer informatie over het ziektebeeld? Bij Menos proberen we zo goed mogelijk al je vragen te beantwoorden.
Contact opnemen
Waarom is dit belangrijk?

De juiste diagnose stellen, is dementie wel aan wezig?

Om goede zorg of een behandeling te kunnen bieden, is het belangrijk dat er een juiste diagnose wordt gesteld. Sommige symptomen van een depressie kunnen bijvoorbeeld verward worden met het vermoeden van dementie. Bespreek dit met je huisarts. Hij zal je gericht doorverwijzen. Menos werkt nauw samen met de geheugenkliniek van het ZOL, de afdeling gerontopsychiatrie van het ZOL en de afdeling ouderenzorg van het OPZC Rekem.

Voor meer informatie kan je ook terecht op het telefoonnummer 089 65 57 16.  

‘Ik kreeg de bevestiging dat er effectief iets aan de hand was met mijn man en ik mij niets in mijn hoofd haalde. Ik had er al heel lang alleen mee gestaan en kon op weinig begrip rekenen van mijn omgeving. Mijn man zag er nog heel goed uit en hij was,  zoals vele mensen met dementie, een meester in het camoufleren van zijn problemen. De diagnose is voor mij ook belangrijk geweest omdat het plots om een ziekte bleek te gaan."
- Linda

Welke acties kan ik ondernemen bij dementie of het herkennen van symptomen?

We helpen je graag verder met mogelijke vragen!

Meer info over screening en diagnose?

Contact opnemen