Voor professionals

Op zoek naar informatie als professional of wil je een patiënt aanmelden?

Als professional vind je hier alle info rond het aanmelden van een patiënt, alsook een formulier onderaan de pagina om direct van start te gaan!
Patiënt aanmelden
Patiënt aanmelden?

Hoe meld ik een patiënt aan?

Je kan als zorg- of hulpverlener ouderen met een psychische kwetsbaarheid en dementie of personen met jongdementie aanmelden via het  centrale telefoonnummer 089 65 57 16 of via onderstaand aanmeldingsformulier.

Je wordt op de hoogte gehouden over het opstarten van een zorgtraject op maat. Indien gewenst/vereist word je betrokken bij dat traject.

Gerontopsychiatrisch overleg

Waar wordt mijn aanmelding besproken?

Wekelijks op dinsdagmiddag zitten alle partners van Menos samen op het Gerontopsychiatrisch overleg (GPO). Op dit overleg worden alle nieuwe aanmeldingen besproken, evenals de begeleidingen die beëindigd worden. Op dit overleg worden de zorgdoelen afgesproken onder de partnerorganisaties, rekening houdend met de wensen van de patiënt en de mantelzorgers. De gerontopsychiater geeft begeleidingsadvies. Dit wordt teruggekoppeld naar de huisarts en naar de patiënt/mantelzorger.

ZOO-M, Zorginhoudelijke overleg ouderen-Menos

Kan ik ook advies vragen?

Vzw Menos organiseert elke 4° dinsdag van de maand tussen 12.30 en 14.30 uur  anoniem casusoverleg rond ouderen met psychosociale moeilijkheden en cognitieve problemen, waaronder dementie.  Zorg- en hulpverleners uit de thuizorg en ook vanuit woonzorgcentra, die dagelijks instaan voor de zorg- en hulpverlening aan deze doelgroep, zijn welkom op dit intervisiemoment.

De sterkte van deze intervisie is dat er SAMEN nagedacht wordt over de aanpak in deze te bespreken casussen  en dat mekaars expertise gedeeld wordt.

Vorming

Biedt Menos vorming aan?

Ook voor zorg- en hulpverleners is er een aanbod aan ondersteuning en vorming. We stellen graag de expertise van Menos ter beschikking van anderen, onder andere via intervisie en vorming. We werken een aanbod uit op maat van jouw vragen en behoeften of die van jouw organisatie.

Best neem je even contact op: we bekijken dan samen de mogelijkheden.

Patiënt inschrijven

Wil je een patiënt aanmelden?

Hier kan je al je gegevens achterlaten. Je kan natuurlijk anoniem blijven over de desbetreffende persoon.

Verzonden!
We hebben je inzending goed ontvangen, we antwoorden je zo snel mogelijk!
Oeps! Er is iets misgelopen, probeer opnieuw.
Nog andere vragen?

Stel je vraag telefonisch of per mail

Ons bellen:
089 65 57 16
Mail verzenden:
Mail ons
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent ingeschreven!
Vanaf nu ontvang je de nieuwsbrief rechtstreeks in de mailbox.
Oeps!
Er is iets misgelopen, probeer opnieuw.