Jongdementie / Ontmoetingshuis jongdementie

Ontmoetingshuis jongdementie

Het ontmoetingshuis biedt personen met jongdementie een plaats waar ze samen met lotgenoten een leuke en zinvolle dag kunnen doorbrengen.
Aanmelden
Wat we doen

Gezellige dagbesteding georganiseerd voor personen met jongdementie

De zorgkundigen van Familiehulp organiseren activiteiten die sterk aanleunen bij de interesses en mogelijkheden van de personen met jongdementie. Ook familieleden en mantelzorgers zijn er welkom voor een kopje koffie, een gezellige babbel of voor tips, advies, vragen en suggesties.

Een vrouw die een object dat aan een boom hangt aanraakt

"Ik voel mij hier thuis. Het kan niet vaak genoeg woensdag en vrijdag zijn, want dan kan ik naar het ontmoetingshuis komen. Gewoon hier zijn en een babbeltje slaan met de zorgkundige is voor mij al voldoende."

Woorden van André, die inmiddels overleden is

"We doen hier van alles en dat vind ik fijn. We gaan wandelen, we koken samen, we doen spelletjes, soms word ik moe en wil ik eventjes apart zitten en dat mag ook. Ik kom graag naar hier."

Wasyl

Onstaan

Een mooie samenwerking met de dienst Familiehulp en het ZOG

Een van de leemten in de zorg voor personen met jongdementie is zinvolle dagopvang. Op initiatief van de ondersteuningsgroep jongdementie van vzw Menos werden er partners bereid gevonden om een ontmoetingshuis jongdementie op te richten, de dienst Familiehulp en het Zorgbedrijf Ouderenzorg Genk (ZOG).  Familiehulp staat in voor de uitbating van de dagopvang met ervaren zorgkundigen. Het ZOG leverde de locatie aan, alsook logistieke ondersteuning en vzw Menos staat mee in voor het rekruteren van de doelgroep.

Wie we zijn

Lotgenoten met de diagnose jongdementie

Het ontmoetingshuis biedt personen met jongdementie een plaats waar ze samen met lotgenoten een leuke en zinvolle dag kunnen doorbrengen op woensdagnamiddag en op vrijdag.

Klik op één van onderstaande foto's om de volledige fotogalerij te openen

Aanmelden

Hoe kan ik mij aanmelden voor het ontmoetingshuis?

Aanmeldingen voor het ontmoetingshuis worden rechtstreeks ingediend bij Familiehulp:

Familiehulp Genk
Welzijnscampus 23, 3600 Genk
 
Tel.  089 62 91 40

Maartje Rutten: maartje.rutten@familiehulp.be
Barbara Biesmans: barbara.biesmans@familiehulp.be

Feestje met taart en champagne